VZW MeeGaan zoekt droommakers met fiscaal kadootje

Bron: Editie Pajot; Godelieve Deschuyffeleer

De coronacrisis weegt ook duidelijk op de werking van de vzw MeeGaan, het leer- en tewerkstellingsproject voor jonge volwassenen met een beperking die onder andere met het bakkersatelier ’t Bruut en met de steun van het gemeentebestuur meer en meer haar thuisbasis vindt in het Dominicanessenklooster. In die uitzonderlijke omstandigheden is voortdurend aanpassen dan ook de boodschap. En om haar ambities te kunnen blijven waarmaken heeft MeeGaan, naast veel inzet van veel mensen, uiteraard ook geld nodig.

MeeGaan is dan ook voortdurend op zoek naar bijkomende financiële middelen. Helpen kan daarbij onder meer door het steunen van de bouwprojecten of door het mee betalen van de begeleiding van de medewerkers. In deze moeilijke tijden heeft de overheid overigens ingezien dat goede doelen zoals MeeGaan wel een duwtje in de rug kunnen gebruiken. Eén van die maatregelen is dat de fiscale aftrek voor giften vanaf 40€ verhoogd werd tot 60%. En daarvan zou MeeGaan nu maar al te graag mee de vruchten willen plukken. MeeGaan schuift daartoe de formules van Droommaker en van het Meter-/Peterschap naar voren.

Droommaker

Als droommaker steunt de schenker de (ver)bouwprojecten van de vzw. MeeGaan wil immers mettertijd verder bouwen in het Dominicanessenklooster om de medewerkers te helpen groeien met onder andere een bistro en een winkel. Giften zijn welkom op de rekening van de Koning Boudewijnstichting (IBAN: BE10 0000 0000 0404 – BIC: BPOTBEB1 – met vermelding 129/2005/00017). Meer info op www.meegaan.be/sponsoring .

Meter-/peterschap

Als meter of peter steunt de schenker de begeleiding van de medewerkers. Van hen wordt dan verwacht dat zij aan de hand van een doorlopende opdracht een maandelijks bedrag naar keuze storten om de begeleiding van de medewerkers mee te betalen. De stortingen kunnen gebeuren op de rekening van Resonans (IBAN: BE81 1450 4009 6324 – BIC: GEBABEBB met mededeling ‘project MeeGaan vanwege …). Meer info op www.meegaan.be/peter-meterschap .

Naast financiële steun kan Meegaan ook nog geholpen worden door het opnemen van het ambassadeurschap. Vanuit zijn of haar overtuiging dat MeeGaan goed bezig is maakt de ambassadeur dan zijn of haar vrienden- en kennissenkring warm voor de werking van de vzw. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *